Omgeving

ENCLAVE ROUTE

ENCLAVE ROUTE

Fietsroute van 50 km, verkorting 40 km. Ruim 25 (!) keer fiets je de grens over tijdens de Enclaveroute. Deze vernieuwde fietslus laat je grenshoppen in het merkwaardigste dorp ter wereld. Lang bleek het onmogelijk om hier de grens duidelijk te bepalen. Pas in 1974 werd dit ‘gat in de grens’ gedicht. Sinds 1995 vormen de grenzen van de 30 enclaves de officiële rijksgrens. Naast de enclavepuzzel serveert de grensregio nog meer bijzonders: van de legendarische Dodendraad over het Bels Lijntje tot Wortel-Kolonie.

 

Een korte kinderroute (22,5 km) met daarbij een superleuk opdrachtenboekje helpt jonge fietsertjes op een speelse manier de verschillen tussen België en Nederland ontdekken.

 

 

 

KINDER ENCLAVE ROUTE

Voor de kinderen is er een kortere Enclaveroute (22,5 km) met daarbij een superleuk opdrachtenboekje helpt jonge fietsertjes op een speelse manier de verschillen tussen België en Nederland ontdekken.

 

Het opdrachtenboekje Enclaveroute op kindermaat bestaat uit een tiental opdrachten en maakt van deze fietstocht een echte belevenis voor kinderen.

 

Kinder Enclaveroute

Opdrachtenboekje met Enclaveroute.

KINDER ENCLAVE ROUTE
STARTPLAATS

STARTPLAATS

Gemeentehuis Baarle-Hertog, Parallelweg 1, 2387 Baarle-Hertog. Knooppunt 92.

Je volgt de zeshoekige bordjes met blauwe pijl. Het vlaggetje op de bordjes geeft aan of je je op Belgisch of op Nederlands grondgebied bevindt. Een grote fiets duidt op de lange lus, een driewielertje op de kindvriendelijke lus.

 

Knooppunten : 92-93-83-08-99-12-11-19-18-23-24-79-80-94-81(100m1 voor 81 links De Heimolen)-82-91-92

 

De Eclaveroute kaart

Sfeervolle chalets nieuw en volledig gerestyled
Sfeervolle chalets

nieuw en volledig gerestyled

Activiteitenprogramma plezier voor de kinderen
Activiteitenprogramma

plezier voor de kinderen

Sfeervol restaurant gezellig eten en drinken
Sfeervol restaurant

gezellig eten en drinken

Groene omgeving aan de grensstreek
Groene omgeving

aan de grensstreek